Hírek a Supervet életéből

A Supervet Állatorvosi Rendelő blogja

A Supervet Állatorvosi Rendelő blogja

Hiánypótló: Országos mentőszolgálatot indított a Supervet állatorvosi rendelő

2023. január 23. - webgarden

Mindennapi probléma, hogy vidéken nem mindenhol van állatorvosi ügyelet. Ha baj van és nincs a háznál autó, sofőr, vagy az állatot nem tudják / merik szállítani, akár az állat életébe is kerülhet egy rosszullét, baleset, hirtelen jött betegség, ha olyan helyen lakik, ahol nincsen állatorvosi ügyelet. 

A Supervet állatorvosi rendelő megálmodásakor gazdi szemmel gondolkodtunk az állatok érdekeit maximálisan szem előtt tartva. Érzékeltük, hogy vidéken, ha este, hétvégén, ünnepnapokon baj van a házikedvencekkel, akkor az akár az állat életébe is kerülhet állatorvosi ügyelet hiányában. 

Szeretnénk minél több állat életét megmenteni, ezért is indítottuk el a Supervet Mentőszolgálatot állatoknak. 

Érdemes a Supervet Mentőszolgálat telefonszámát elmenteni a telefonba, hogy ha baj van, stresszhelyzetben ne kelljen a megoldást keresgélni és ezáltal ne veszítsünk értékes időt:

Supervet Mentőszolgálat Állatoknak: 06 1 814 28 00

 

Mit kell tudni a mentőszolgálatról?

supervet.jpg

Vészhelyzet esetén a legfontosabb, hogy az állat minél előbb állatorvoshoz jusson. Nagyban javítja a túlélési esélyeket, ha rendelkezésre áll a megfelelő diagnosztika (röntgen, ultrahang, labor) és szükség esetén a műtéti beavatkozás is azonnal megoldható. A Supervetben ezek a feltételek adottak. 

A mentővel általában a mentős kolléga érkezik, aki alap tudással rendelkezik az állat szakszerű szállításához.

A helyzettől és a bent lévő kollégák leterheltségétől függően, amennyiben indokolt és megoldható, állatorvos asszisztenst is tudunk küldeni a mentővel, aki elsősegélyben tudja részesíteni az állatot (pl. erős vérzés esetén).

Amennyiben nincsen sok várakozó beteg és több állatorvos is szolgálatban van, valamint a helyzet súlyossága indokolja, kiküldhetünk állatorvost is az állatmentő autóval.

Több mentőautó áll rendelkezésünkre, köszönhetően a Speciális Állatmentő Egységgel közös együttműködésünknek. 

Minden mentőautónknak más előnye van, így esettől függően azt a járművet küldjük ki, amely a legmegfelelőbb választás az adott esetre. 

1. A gyors: Audi A4, kistestű állatok gyors kórházba juttatására ideális (egzotikus állatok, macskák, kisebb testű kutyák)

audi.jpg

2. Az erős: Ford Ranger, nehezen megközelíthető helyekre is eljut, esős, saras időben bárhol elmegy. Nagyobb testű állatok szállítására tökéletes. 

ranger.jpg

3. A felszerelt: Mercedes Sprinter humán mentőautó, teljes körűen felszerelt mentőautó. Hátső terében nagytestű kutyákat is lehet szállítani. Infúziómelegítő, oxigén generátor, infúzió tartó, monitor, hátsó világítás, gyószerek elérhetőek benne. Menet közben kényelmesen akár állatorvosi felügyelet alatt lehet tartani a beteget. 

merci.jpg

Mentőszolgálatunk állatoknak minden nap este 18:00-tól elérhető éjfélig. Szükség esetén az ország minden pontjára eljut, amennyiben visszaér a beteggel a Supervet zárásáig, ami éjjel 1 óra minden nap. A díjazásról a Supervet recepción érdemes érdeklődni a 0618142800 telefonszámon. 

Amennyiben a gazdi meg tudja oldani a hazajutást, lehetőséget biztosítunk neki, hogy bejöjjön a mentővel a Supervetbe. 

Mit kell tudni a Supervetről?

A Supervet Budapest egyik legújabb állatorvosi rendelője, ahol 800 nm területen a legmodernebb műszerekkel, széles gyógyszerválasztékkal, sok szeretettel és tapasztalt állatorvosokkal gyógyítjuk a kutyákat, cicákat és egzotikus állatokat. 

Nyitvatartásunk minden nap déltől éjjel 1 óráig, mely változatlan a hétvégeken, ünnepnapokon is. Terveink szerint hamarosan 0-24 működésre fogunk átállni. 

Milyen esetekben hívták eddig a mentőszolgálatunkat?

Nagyon sok esetünk volt már a Supervet 2022.augusztusi nyitása óta. Pár esetet mégis kiemelnénk:

Pest megye, mérgezés: Kétségbeesett telefonhívást kaptunk, miszerint egy németjuhász kutya nem tud lábra állni és remeg. Kb. egy órán belül már állatorvos keze alatt volt. Megállapítottuk, hogy valamilyen mérgezés miatt rohamozik. Szerencsére 2 nap múlva gyúgyultan hagyta el a kórházat a gazdik nagy örömére.

Pest megye, gyomorcsavarodás: Nagytestű kutyához riasztották a mentőszolgálatot, a gazdi szerint is nagy valószínűséggel gyomorcsavarodást kapott. A kutya termete miatt a gazdik a szállítást nem tudták megoldani. Mentőszolgálatunk nagyon gyorsan kiérkezett és behozta a beteget, aki sikeres műtéten esett túl. 

Budapest, idős hölgy papagája: egy kedves, idős hölgy hívta recepciónkat. Sajnos nem tudja megoldani, hogy a kis szeretett papagáját behozza, aki nagyon rosszul volt. Kollégáink behozták a beteget és 1,5 hét kórházi ellátás után gyógyultan tért haza a gazdi nagyon nagy örömére. 

Komló, kutyatámadás: Karácsony estéjén kaptuk a telefonhívást Komlóról. Sajnos a közelben nem találtak ügyeletet és a kistestű kutyus nagyon rosszul volt, nem tudott lábra állni. Feltételezték a gerinc sérülést is a gazdik, ezért mozdítani sem merték. Ügyeletes állatorvosunk megvárta, amíg a mentő visszaér vele a kórházba és elkezdte az azonnali ellátását. Pár hét kórházi kezelés után otthon lábadozik, valószínűleg újra lábra tud állni. 

Csokonyavisonta, húgycső elzáródás: egy németül beszélő kedves úr hívott kétségbeesetten, hogy nem tudja hova vinni kedvencét, aki véreset vizel. Ügyelet nincs a közelben és nem értik őt, ő pedig csak németül tud kommunikálni. Kollégáink kiszálltak a helyszínre. Az út oda-vissza 6 óra volt, de megérte. Kiderült, hogy igen ritka, cisztinkövek torlaszolták el a húgycsövet és megtalálhatóak nagy mennyiségben a húgyhólyagban is. A kutyus 2 műtéten is átesett és hosszasan lábadozott a kórházban. A sikeres műtétek és az utógondozás után mentőszolgálatunk hazaszállította a kutyust a gazdi nagy örömére. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allatkorhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr918030826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása