Hírek a Supervet életéből

A Supervet Állatorvosi Rendelő blogja

A Supervet Állatorvosi Rendelő blogja

Ingyenes ivartalanítás, szívféreg szűrés és laborvizsgálat a Supervet állatorvosi rendelőben

2023. augusztus 16. - webgarden

ingyenes_ivartalanitas.jpeg
Maja von Hohenzollern hercegnő visszajáró gazdink és nagyon lelkes állatvédő, aki sokat tett már az állatok jólétéért és ügyükért nemzetközi szinten.


Hohenzollern hercegnő inspirált bennünket arra, hogy meghirdessük ingyenes ivartalanítás, szívféreg szűrés és laborvizsgálat pályázatunkat, mely vizsgálatokra és beavatkozásra havonta 4 alkalmat biztosítunk a rászoruló gazdiknak és állatvédő szervezeteknek.

maya.jpg

Fotó: Hohenzollern hercegnő mentett cicáit hozta ivartalanításra. 


A Supervet állatorvosi rendelő elkötelezett az állatvédelem iránt. Tudjuk, hogy a sok balesetes, megkínzott, elhagyott és elhanyagolt állatok nagy része a véletlen szaporulatok következtében jött világra. Sajnos a véletlen (nem tervezett) szaporodás következtében könnyen kerülhetnek rossz kezekbe vagy vállnak kóbor állatokká. A rossz kezekbe került vagy kóbor állatok élete szenvedéssel telik - kivéve azon szerencséseket, akiket megment egy állatvédő szervezet vagy egy befogad egy állatbarát és felelős gazdája lesz.


Sajnos egyre több az elhagyott, szenvedő vagy megkínzott állat. Az állatvédő szervezetek már elérték kapacitásaik maximumát, sőt sokan már azon túl is vannak. Ezt a tendenciát két nagyon fontos intézkedéssel lehet megfordítani: edukáció és ivartalanítás.


Az ivartalanítás - bármilyen hiedelmekkel ellentétben - az állat egészségének megóvását is szolgálja. Sajnos nagyon sok gazdi csak akkor jön rá, hogy fontos lett volna kedvence ivartalanítása, amikor már megtörtént a baj és ez akár az állat életébe is kerülhet. Szerencsés esetben súlyos százezres kezelésekkel sikerül megmenteni az állatot.


Milyen megbetegedésekről beszélünk? Hím ivarú állatoknál daganatos elváltozásokról beszélünk, prosztata megnagyobbodásról, nőstény ivarú állatoknál a daganatos megbetegedések mellett a gennyes méhgyulladásról. Mind a daganatos elváltozások, mind a gennyes méhgyulladás halálos is lehet, amennyiben nem veszi észre időben a gazdi, kezelése pedig nagyon drága.
Mindezek megelőzhetőek kedvencünk ivartalanításával.


A Supervet állatorvosi rendelő társadalmi felelősségvállalás keretében és Maja Von Hohenzollern hercegnő tanácsára és ajánlásával havi 4 állatnak vállalja az ingyenes ivartalanítását és kiegészítő vizsgálatait.

Érdemes elmenteni vagy felírni telefonszámunkat, hogy ha bármi gond van a kedvencünkkel, ne kelljen keresgélni.

Supervet állatorvosi rendelő - ügyelet - mentőszolgálat

Telefonszámunk: +3618142800

Címünk: 1205 Budapest, Nyáry Pál utca 72

Weboldalunk: www.supervet.hu

 


KIK JELENTKEZHETNEK AZ INGYENES IVARTALANÍTÁSRA?


Az ingyenes ivartalanításra magánszemélyek és állatvédő szervezetek is jelentkezhetnek. A jelentkezésnél az a jelentkező tud részt venni az adott hónapban a 4 ingyenes ivartalanítás egyikén, akinek a weboldalon sikerül időpontot foglalnia. Megkérjük a magánszemélyeket, hogy csak azon magánszemélyek jelentkezzenek az ingyenes ivartalanításra, akik anyagilag rászorulnak, mert nem tudják megengedni maguknak. Azon szervezetek és személyek, amelyek korábban tartozást halmoztak fel intézményünknél és ezt nem egyenlítették ki, valamint amelyeknél korábbi tapasztalatok alapján kölcsönös vagy egyoldalú bizalomvesztés történt, nem vehetnek részt az ingyenes ivartalanítási akcióban.

 MIT TARTALMAZ AZ INGYENES IVARTALANÍTÁSI CSOMAG?
Az ingyenes ivartalanítási csomag kandúr/nőstény macska valamint kan/szuka kutya ivartalanítását tartalmazza. Ezen kívül tartalmaz egy ingyenes laborvizsgálatot és egy ingyenes szívféreg szűrést. Az ingyenes ivartalanítási csomag nem tartalmazza a műtét utána ruhát/gallért valamint a műtét utáni hazaadott gyógyszereket (általában nem szükségesek).


HOGYAN LEHET PÁLYÁZNI AZ INGYENES IVARTALANÍTÁSI CSOMAGRA?


A Supervet állatorvosi rendelő és ügyelet weboldalán található Ingyenes Ivartalanítás gombra kattintva erre az oldalra érkezik a látogató. Ezen az oldalon minden hónap 1. napján hajnali 03:00-kor, valamint minden hónap 15. napján hajnali 03:00-kor megjelenik egy űrlap, melyen jelentkezni lehet a programra. Az űrlap az első két jelentkező után eltűnik és ismételten a következő időpontban fog megjelenni. Amennyiben beteltek az ingyenes időpontok, egy visszaszámláló fog megjelenni az űrlap helyén, mely a következő időpont megnyílásáról tájékoztat.


MI A TEENDŐ SIKERES PÁLYÁZAT ESETÉN?
A sikeres pályázatról a jelentkezés után a weboldalon azonnali értesítést jelenítünk meg. Minden információ megtalálható lesz az értesítésben. Az ivartalanítást konzultáció előzi meg, melynek keretében levesszük az állat vérét laborvizsgálatra és elvégezzük kutyáknál a szívféreg szűrést. Az ivartalanítást megelőző konzultáció és az ivartalanítás nem történhet ügyeleti időben (este és hétvégén), kizárólag hétköznap tudunk rá időpontot adni.


MILYEN ESETEKBEN INGYENES AZ IVARTALANÍTÁS?
A weboldalon történő sikeres időpont foglalás az első számú feltétel. Mivel havonta limitált az ingyenes ivartalanítások száma, ezért figyelni kell, mikor jelenik meg szabad időpont a weboldalunkon. Fontos, hogy csak és kizárólag egészséges állatot ivartalanítunk! Amennyiben az állat egészségi állapota nem teszi lehetővé az ivartalanítást, javasolni fogjuk a gazdinak az állat kezelését és amennyiben lehetséges - felkészítését - az ivartalanításra. Az ivartalanítás előtt az állatból vért veszünk, hogy laborvizsgálattal meggyőződhessünk arról, hogy elvégezhető az ivartalanítás. A laborvizsgálat mellett dirofilaria gyorstesztet is végzünk, hogy kizárjuk a kutyáknál a szívférgességet. A gazdinak bele kell egyezni az állat műtéti altatásába és tudomásul kell vennie az azzal járó kockázatokat. Természetesen az ivartalanítás előtti laborvizsgálat és szívféreg szűrés a műtéti kockázatot csökkentését szolgálja.


KIK PÁLYÁZHATNAK ÁLLATAIK INGYENES IVARTALANÍTÁSÁRA?
Az ingyenes ivartalanításra magánszemélyek és állatvédő szervezetek is jelentkezhetnek. A jelentkezésnél az a pályázó tud részt venni az adott hónapban a 4 ingyenes ivartalanítás egyikén, akinek a weboldalon sikerül időpontot foglalnia. Megkérjük a magánszemélyeket, hogy csak azon magánszemélyek jelentkezzenek az ingyenes ivartalanításra, akik anyagilag rászorulnak, mert nem tudják azt megengedni maguknak. Azon szervezetek és személyek, amelyek korábban tartozást halomztak fel intézményünknél és ezt nem egyenlítették ki, valamint amelyeknél korábbi tapasztalatok alapján kölcsönös vagy egyoldalú bizalomvesztés történt, nem vehetnek részt az ingyenes ivartalanítási akcióban. A pályázatot a www.supervet.hu weboldalunkon található ingyenes ivartalanítás ikonra kattintva lehet on-line beadni.

A bejegyzés trackback címe:

https://allatkorhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr6318194717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsanna Kőnig 2023.08.19. 13:00:26

Hogy lehet jelentkezni az ingyenes ivartalanításra?
süti beállítások módosítása