Hírek a Supervet életéből

A Supervet Állatorvosi Rendelő blogja

A Supervet Állatorvosi Rendelő blogja

Toklászveszély - kerüljük állatainkkal a toklászmezőket

2023. június 09. - webgarden
Mostanában minden napra jut olyan látogató a Supervetben, akinek toklász került valamilyen testrészébe (fül, orr, mancs, bőr).
Kerüljétek a toklászos réteket, területeket, hiszen néha nagy bajt tudnak okozni ezek az ártatlannak tűnő nővényi részek.
toklaszveszely.png
Miért veszélyes a toklász? 
Különösen veszélyes, ha frissen nyírt területre megyünk, ahol sok toklász volt korábban és a lenyírt nyövényi részeket nem szedték össze. 
Szerkezeténél fogva könnyedén bele tud akadni a szőrbe, onnan pedig legtöbbször már csak befelé megy a húsba. Nagyon könnyen akadhat be a mancsba, bejuthat a fülbe vagy az orrba is. 
Ha bent marad és nem vesszük észre, akkor könnyen kialakulhat tályog vagy sipolyjárat. Volt olyan esetünk például, ahol nyak tájékon jutott be a toklász, tályogot okozott és a beteg majdnem megfulladt emiatt. Szerencsére az utolsó percben eljutottak hozzánk és meg tudtuk menni a kutyus életét. 
Sokszor nagyon kis részek maradnak bent a testben, ami vissza-visszatérő gyulladást okoz és nehéz diagnosztizálni és megtalálni a kis növényi alkatrészt. 
Az alábbi videóban a betegünk az orrába szívta fel a toklászt. Az endoszkópos eltávolítást láthatjátok, melyet az eszköz kamerájával rögzítettünk. 
A bűnöst végül megtaláltuk és eltávolítottuk. 
toklasz.jpg
Vigyázzatok tehát kedvenceitekre, kerüljétek a toklászos területeket. Ha megtörtént a baj, forduljatok hozzánk bizalommal:

Érdemes elmenteni vagy felírni telefonszámunkat, hogy ha bármi gond van a kedvencünkkel, ne kelljen keresgélni.

Supervet állatorvosi rendelő - ügyelet - mentőszolgálat

Telefonszámunk: +3618142800

Címünk: 1205 Budapest, Nyáry Pál utca 72

Weboldalunk: www.supervet.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://allatkorhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr1918143122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása