Hírek a Supervet életéből

A Supervet Állatorvosi Rendelő blogja

A Supervet Állatorvosi Rendelő blogja

Egy kegyetlenül őszinte írás egy 0-24 állatkórháztól!

2024. május 09. - webgarden

Kedves Gazdik, legyünk kegyetlenül őszinték!

pletyka.png


A Supervetet mindig is az állatok iránti szeretet, tisztelet vezényelte és ez így lesz ez után is.
Havonta kb. 1000-12000 kezelést végzünk. Rengeteg kedvencet megmentünk nap mint nap. Tesszük ezt télen-nyáron, nappal-éjszaka, karácsonykor-húsvétkor meggyőződésből és az állatok iránti szeretetből.


Mindemellett emberek vagyunk és nem gépek - akik hibázhatnak, fáradhatnak és mindig tanulhatnak, mert soha senki nem lehet tökéletes.


Tudjuk, hogy követünk el hibákat. Jelenleg ez, ha a számok felől közelítjük meg, akkor kb. 1%-a a kezeléseknek. Ez nagyon sok! Egy állat életét nem lehet számokban vagy forintokban mérni. Nem is szeretnénk. Bármekkora a hibaszázalék, az sok és azon vagyunk, hogy ha elkövetünk egy hibát, az soha ne történhessen meg még egyszer.


A panaszok kivizsgálása lassú, ezt is tudjuk. Nem szerettük volna a menedzsmentet fölöslegesen felhízlalni, ezzel növelni a költségeket, amit a kezelésekre lennénk kénytelenek hárítani. Be kell látnunk, hogy kénytelenek vagyunk több erőforrást allokálni a panaszok kivizsgálására. Aki azt várja, hogy majd egy-egy panasz után meghurcoljuk, kirúgjuk, megszégyenítjük a kollégáinkat az csalódni fog. Egy együttműködő csapatban nem ez a célravezető.


Szeretnénk ajánlani mindenkinek a légikatasztrófák című sorozatot. Egy légikatasztrófa kivizsgálása során nem az első számú szempont, hogy valakit meghurcoljanak.


Ott az első számú szempont az, hogy kiderítsék, mi vezetett a fatális hibához és legközelebb hogyan lehet ezt elkerülni. Talán fáradt volt a kolléga? Vagy hiányos volt a képzés (nem mindig a szakmai, lehet ez kommunikációs képzés is)? Esetleg olyan helyzetbe volt belekényszerítve, ahol annyira zavarban volt, hogy nem tudott racionális döntéseket hozni? Vagy egyszerűen nem tudott ezer felé szakadni?


Amennyiben sikerül ezeket az okokat megfelelően feltérképezni és kiküszöbölni, az 1% hibalehetőség is eltűnhet.


Nagyon sokszor panaszkodnak a gazdik arra, hogy nincs elérhető állatorvosi ügyelet vagy ellátás az országban. Pedig volt több városban is, de megszűntek. Mi ezt meg tudjuk érteni.


Ha jól végezzük a munkánkat, a gazdik elégedetten és boldogan távoznak. Ha hibázunk, azt világgá kürtölik. Ha már világgá kürtölik, hogy hangosabb legyen sokszor kiszínezik, ferdítik, túlozzák (természetesen tisztelet annak a 20% kivételnek, akik tökéletesen racionálisan és korrekten írják le, mi történt). Persze, ha sikeres egy praxis, szeretik a gazdik, akkor vannak irigyek is, akik ezekre a hibákra éjjel-nappal vadásznak, ha sikerül megtalálni, akkor mindenhol megosztják, hozzátesznek, kiszínezik. Mindegy is, csak ártson.


Bele sem gondolnak, hogy talán egy ilyen nekifutás miatt szűnt meg a saját városukban az ügyelet. Mert elegük lett az ilyen emberekből az ügyeletet üzemeltető praxisoknak. Akik akkor is ártanak, ha még soha nem jártak ott, de látatlanban belerúgnak egyet és feltörlik velük a padlót....


Aztán majd, ha egyszer ezeknek az embereknek a saját kedvencük van életveszélyben és menni kellene valahova, de nincs hova, ők vannak a legjobban felháborodva.


Hogyan tudtok segíteni abban, hogy ne szűnjön meg egy lelkiismeretes, állatbarát ügyelet mentőszolgálattal az országban? Ha pozitív élményetek volt az állatorvosnál (és legyen ez a Supervet vagy bárhol máshol), írjátok le a google értékelésben, a facebook értékelésben és bárhol, ahol van rá lehetőségetek. Ez hatalmas támogatás azoknak, akik karácsonykor, szilveszterkor, húsvétkor, hétvégéken azért dolgoznak, hogy a kedvcenceitek biztonságban lehessenek!


Nagyon szépen köszönjük, ha ezt megosztod! Támogasd az állatorvosod, aki biztonságot ad számodra!

A bejegyzés trackback címe:

https://allatkorhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr4718399847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása