Hírek a Supervet életéből

A Supervet Állatorvosi Rendelő blogja

A Supervet Állatorvosi Rendelő blogja

Nagyon eleged van már a télből? Nyaralj kedvenceddel!

2024. január 26. - webgarden

Szabadulj ki a szürke, hideg, borongós hétköznapokból kedvenceddel!

Január-Februárban már nagyon sokan elfáradunk a téltől, várjuk a napfényt és egy kis meleget.

A repülős utazások nem éppen ideálisak kedvenceinknek, főleg a nagytestű kutyák gazdáinak, akiknek majdnem lehetetlen, hogy szeretett kedvencük az utastérben utazhasson a repülőgépen.

eleged_van_a_telbol.png

Valljuk be, nem túl kellemes gondolat, hogy kedvencünk 5-6, esetleg 10-12 órán át a repülőgép sötét cargo részén utazik, míg mi fent kortyolgatjuk a felszolgált innivalókat.

A reális elképzelés tehát hogy ne repülővel, hanem autóval induljunk útnak kedvencünkkel.

Ha ezt figyelembe vesszük, valamint azt a feltételezést, hogy nem akarunk 2 napig utazni a reális opció a nyár helyett a tavasz elérése.

Érdemes elmenteni vagy felírni telefonszámunkat, hogy ha bármi gond van a kedvencünkkel, ne kelljen keresgélni.

Supervet 0-24 állatorvosi rendelő - ügyelet - 0-24 kórházi felügyelet és ellátás - országos mentőszolgálat állatoknak

Telefonszámunk: +361 814 28 00

Címünk: 1205 Budapest, Nyáry Pál utca 72

Weboldalunk: www.supervet.hu

Mi a teendőnk utazás előtt?

Alapvetően itt is fontos - mint egyébként kutyáknál kötelező és cicáknál erősen ajánlott: legyen chip házi kedvencünkben és legyen meg a veszettség oltása (amit minden évben ismételni kell).

Amennyiben más országokba utazunk, kedvencünknek szükséges mindenképpen útlevél. Utazás előtti állatorvosi átvizsgálás és féreghajtás is szükséges, melyet be kell írni az útlevélbe is. Bizonyos országokba (illetve bizonyos országokból hazaérkezve) kérhetik a titer vizsgálatot, mely kedvencünk szervezetének veszettség elleni védekezési képességét mutatja, valamint ajánlott a hatósági állatorvostól is beszerezni az utazáshoz szükséges igazolást (ezt a cikk írójától, aki nagyon sokat utazik kutyáival még sosem kérték, de Murphy azt mondja, hogy ha egyszer nem lesz ilyen papír, biztosan akkor fogják kérni).

Az útlevél kiállításra, veszettség oltásra, chip bedására, utazás előtti átvizsgálásra és féreghajtásra tökéletes lehetőség, ha kihasználjátok a Supervet Happy Hours időszakait, amikor minden vizsgálatra (és egyébként tervezhető műtétekre is) 20% kedvezményt kaphattok. Kövessétek oldalunkat, mert februárban is lesznek happy hours időszakok!

happy_hours_januar.png

Ezen kívül érdemes kérni az állatorvostól egy SOS utazási pakkot, melyben minden olyan gyógyszer megtalálható, amit ha baj van ti is be tudtok adni kedvenceiteknek, főleg, ha az adott országban az adott pillanatban nem találtok állatorvost. Nálunk a Supervetben az állatorvosok szívesen összeállítanak egy ilyen pakkot nektek, ha kéritek.

Tájékozódjunk az adott ország szabályozásairól

Ebben a blogban lehetetlen minden ország szabályozását összeszedni, hogy hol mit kérnek, ha kedvenceddel utazol, azonban szerencsére ezek az információk mind rendelkezésre állnak Magyarország Konzuli szolgálatának a weboldalán mindenféle más, fontos utazási tanács mellett.

A konzuli szolgálat utazási tanácsait országonként itt találod:

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazas/utazasi-tanacsok-orszagonkent

Használjuk a közösségi médiát!

Nincs is jobb annál, ha olyan gazdiktól tudunk tájékozódni, akik már jártak külföldön kedvencükkel és ezeket a konkrét tapasztalatokat megosztják. Szívesen ajánljuk a Kutyával és/vagy macskával nyaralunk és telelünk, ősszel és tavasszal is csoportot, ott bátran kérdezhettek, nagyon jó kis közösség gyűlt össze.

A következő blogbejegyzésünkben egy konkrét célpontot mutatunk be, ahová érdemes mindenképp elmenni ebben az időszakban.

 

Supervet 0-24 állatorvosi rendelő, ügyelet - 0-24 kórházi ellátás és felügyelet - egzotikus ellátás - országos mentőszolgálat állatoknak

1205 Budapest, Nyáry Pál utca 72

0-24 recepció: 0618142800

Mentőszolgálat - országos: minden nap 18:00-06:00 Minden hétvégén: NON-STOP

A bejegyzés trackback címe:

https://allatkorhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr9418311505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása