Hírek a Supervet életéből

A Supervet Állatorvosi Rendelő blogja

A Supervet Állatorvosi Rendelő blogja

200 km-t autóztak húsvétkor a Gömbi kutyussal, hogy meggyógyulhasson

2023. április 20. - webgarden

Húsvét hétfőn több, messziről érkezett gazdi várt a Supervetben. Volt, aki 200, más 280km-ről érkezett hozzánk, hogy meggyógyítsuk kedvencét.

Gömbi kutyus nagyon rosszul volt, azonnal bevettük a kórházba és elkezdtük az infúziós kezelését. Ekkor még babéziózisra gyanakodtunk (egyik leggyakoribb kullancs által terjesztett betegség kutyák körében), azonban a pontos diagnózis miatt azonnal felküldtük a Supervet laborba a vérmintát elemzésre. 

Laboros kollégánk több fajta elemzést végzett, miközben lent már elkezdtük az alap kezelését Gömbinek. 

gombi.jpg

Időközben megérkezett a pontos diagnózis: Gömbi kutya Ehrlichiosisban szenved.

Állapota annyira romlott, hogy azonnal vértranszfúzióra volt szükség. Ezúton szeretnénk megköszönni a Putrinka Állat- és Természetvédő alapítványnak, hogy azonnal autóba ültek és eljöttek két tündér óriás jegesmacijukkal, Boróka kutyával és a testvérével vért adni. 

340623070_3353131168334539_6277945569745443121_n.jpg

Gömbi álltalános állapota javult, azonban még nagyon sárga volt, ami azt jelentette, hogy a mája nehezen bírja a gyógyszereket. Szerencsére még pár nap intenzív kezelésnek és a Putrinka alapívány mackóinak szerencsehozó képességeinek hála Gömbi kutyus jobban lett és haza tudtuk őt engedni. 

gombi2.jpg

Milyen betegség az Ehrlichiosis, mi okozza és hogyan tudunk ellene védekezni?

 

Mindent leírtunk. amit az ehrlichiosisról tudni kell! Az alábbi linken olvashatod: A kutyák Ehrlichiosis megbetegedése.

 

poszt_qr_koddal.png 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allatkorhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr2918106114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása